FAQ

Hieronder vindt u een selectie van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Contacteer ons gerust, we staan u graag te woord.

Randstroken, ook wel randisolatie, worden tussen de muur geplaatst en dient voornamelijk om contactgeluid en spanning op te vangen.

Een PE- of PVC-folie vormt een waterkerende laag die het vocht tegenhoudt.
We hebben het dan over vocht dat van een muur of vloerplaat in de chape kan dringen én omgekeerd.
PE-folie ligt los op de vloerplaat en wordt dus gebruikt bij zwevende en niet-hechtende chape.

Voor een binnenvloer is dit 10-12 cm en voor een buitenvloer is dit 15cm.

Voor binnentoepassingen is het meestal volgende vloeropbouw: betonnen vloerplaat, isolatie, betonvloer. Voor buitentoepassingen kan de ondergrond zowel een steenpuin als een betonnen vloerplaat zijn, waarbovenop de betonnen vloer wordt gegoten.

Een betonvloer is volledig uitgedroogd na 20 dagen.


De dag na het gieten en polieren kan u in principe op de vloer stappen. Wat betreft andere aannemers raden wij ten sterkste aan om gedurende een week de vloer met sokken te betreden en stellingen of andere zware elementen die druk uitoefenen, te vermijden.


Deze voegen dienen om scheuren en barsten te beperken want naargelang de seizoenen (warmte en koude) zet de betonvloer uit of krimpt hij. De uitzetvoegen worden steeds bepaald in overleg met de klant zodat die zo min mogelijk opvallen.

Na 20 dagen mag de vloerverwarming worden opgestart, steeds in samenspraak met de aannemer van de vloerverwarming en steeds gradueel zodat de vloer niet schrikt van het plotse temperatuurverschil.

Wij raden dit ten sterkste aan voor binnenvloeren aangezien een onbehandelde betonvloer alles opneemt.


Gebruik nooit agressieve materialen zoals (zout) zuur, chloor, ammonia, antikalk- of schuurmiddelen om het oppervlak te reinigen. Voor het reinigen van de vloer gebruikt u bij voorkeur geen producten op basis van lijnolie of boenwas maar gebruikt u best een product met een neutrale PH-waarde. Specifieke onderhoudsproducten kunnen via Decolo verkregen worden, contacteer ons hiervoor via info@decolo.be.

Na het plaatsen van het buitenschrijnwerk (ramen en deuren) en bij voorkeur na het pleisteren aangezien de kalk vlekken maakt die onuitwisbaar zijn.

Gemiddeld één week waarvan voorbereidende werken, het gieten en polieren en het zagen van krimpvoegen.

In principe moet er steeds water en elektriciteit zijn.

Plaatsen van PE-folie, leggen van stalen netten, plaatsen randstroken. Indien het over een buitenvloer gaat, wordt de bekisting of plaatsen van betonplinten of traptredes ook in deze fase voorzien.

Beton is enorm weersafhankelijk. Bij extreme temperaturen of bij regen kunnen de werken niet uitgevoerd worden.